O nama

Zračna luka Mostar je otvorena za civilni zračni promet 1965. godine, isključivo za domaće letove.

Godine 1984, Zračna luka Mostar je proglašena alternativnom zračnom lukom za Međunarodnu Zračnu luku Sarajevo tijekom Olimpijskih Igara time stječući status međunarodne zračne luke.

Rekordni broj od 86.000 putnika u predratnom razdoblju je bio 1990 godine. Bilo je opravdano očekivati da će 1991 godina donijeti povećani broj od 100.000 putnika, no nažalost počeli su oružani sukobi i s tim je prekinut i civilni zračni promet s zadnjim letom izvršenim u studenom 1991.

Zračna luka Mostar je ponovno otvorena za zračni promet 07. srpnja 1998. godine. Spaljena i devastirana zgrada terminala s kompletnom infrastrukturom je u potpunosti renovirana financiranjem Europske zajednice.

Zračna luka Mostar je na prelazu u novi razvojni period koji je označen ulaganjima Europske zajednice u modernizaciju njenih objekata i nabavke opreme za prihvat zrakoplova i putnika, kao i kapitalna ulaganja i razvoj infrastrukture od strane Vlade Federacije BiH zadnjih godina.
Sa sigurnošću možemo reći kako će Zračna luka Mostar, dosegnuvši visoke standarde opremljenosti i stručne osposobljenosti njenog osoblja u skoroj budućnosti biti važan turistički i gospodarski subjekt cijele regije.

Ogromnu komparativnu prednost koju imamo u odnosu na druge aerodrome u blizini, zahvaljujemo činjenici da je mostarska zračna luka smještena samo nekih 20 kilometara od Međugorja (svjetski poznatog hodočasničkog svetišta), a zračni put je sigurno najbrži i najučinkovitiji način dolaska. Danas je za očekivati porast zainteresiranosti turističkih operatera i avio-prijevoznika za organiziranje čarter letova za Zračnu Luku Mostar kao i niskotarifnih kompanija kojima je regija Hercegovina i Zračna luka Mostar veoma zanimljiva.

Zračna luka je sposobna i opremljena prihvatiti sve zrakoplove do kategorije “C” uključivo (najveća take-off težina do 200 tona).

Dobra opremljenost i stručno osoblje Zračne luke Mostar se brine da u svakom trenutku promet zrakoplova, putnika, prtljage i robe bude siguran, te na najvišem nivou i prema standardima ICAO-a.

RADNO VRIJEME MANAGEMENTA ZRAČNE LUKE-AERODROMA  MOSTAR

PON-PET 08:00h-16:00h

ODGOVORNA OSOBA DRUŠTVA:

po ovlaštenju v.d. član Uprave Društva

dr.sc. Marko Đuzel

Fax: +387 36 350 212